VARFÖR VÄLJA SALAH?

”Salahs berättelse visar på en imponerande livslust”
 Salahs gripande och inspirerande föreläsningar är berättade utifrån egna erfarenheter och upplevelser av krig, tortyr och flykt. Trots många motgångar i livet har han med hjälp av vilja, envishet och terapi lärt sig hur man skapar egna förutsättningar för att lyckas och gå vidare i livet. Öppet, ärligt och starkt berättar Salah sin livshistoria och berör på djupet samtidigt som han får oss som lyssnar att växa både som grupp och som individer.
 
Referenser från föreläsningar:
”Här är en av de starkaste människor jag har fått äran att träffa, Salah Haghgo. Han delade sin livsresa med oss, en stark och kraftfull resa. Salah upplyser om konsten att överleva PTSD. Han skickar med oss att "Le mer, döm mindre och våga fråga"
Carolina Andersson, Projektledare
 
”Jag kan varmt rekommendera Salah som en fantastisk föreläsare. Jag har anlitat honom vid flera tillfällen och han är en mycket uppskattad föreläsare som är pedagogisk, får fram det budskap vill förmedla och berör deltagarna.”
Expo Medica Svenska AB Maria Cederlöf Projektledare
 
”Salah Haghgo är en fantastisk föreläsare som kan trollbinda sin publik med sin både hemska och hoppingivande historia och som ger frikostigt av sina erfarenheter till sin publik. Salah har oerhört viktiga och väl underbyggda kunskaper att delge oss utan erfarenheter av krig, fängelsevistelser, tortyr eller av att vara flykting, liksom viktiga erfarenheter och kunskaper att dela med de som kommer med liknande erfarenheter. Rekommenderar varmt att anlita Salah som föreläsare för både större och mindre grupper - eller paneldeltagare.”
Senior Programme Director at the Right Livelihood Award Foundation Kajsa Övergaard
 
”Salahs medverkan berörde många deltagare på våra utbildningsdagar djupt, och han fick höga betyg i deltagarnas utvärderingar. Jag hoppas att jag får tillfälle att jobba ihop med honom igen!”
Sekreterare åt Regeringskansliet, Socialdepartementet/SKL Maria Nyström Agback
 
”Jag har haft nöjet att jobba med Salah i två av hans många roller, dels som föreläsare, dels som jobbmatchare. Salah var hos oss på Svenska Röda Korset och fick oss, som dagligen jobbar för att förhindra och lindra mänskligt lidande, att tappa andan med sin berättelse om sitt lidande. Så orden har han och de må leda till tårar, men de ger också energi åt viljan att just förhindra och lindra lidandet. Men Salah har också handling, vilket jag fick lära mig när vi tillsammans såg till att en medmänniska med funktionsnedsättning fick jobb på Arbetsmiljöverket när jag jobbade där. Salah har alltså såväl ordet som handlingen. Det är en mycket stark kombination.”
Röda Korset kommunikations- och insamlingschefen /Egenföretagare Morgan Olofsson
 
”Salah har en unik och mycket angelägen historia som han i personliga möten och i sina föreläsningar, på ett generöst och reflekterat sätt delar med sig av. Jag vågar påstå att hans livsresa inte lämnar någon oberörd, och att det i den finns något för alla att lära. Han har varit på toppen. Han har varit på botten. Han har upplevt helvetet men han överlevt. Han kan vittna om sådant de flesta av oss bara har hört talas om. Lyssna på hans historia om du får chansen!”
Neucon AB - Monika Neukirchen
 
 
"Jag kan varmt rekommendera föreläsningen av Salah. Berättelsen om hans kamp och kämparglöd berörde oss alla djupt, samtidigt som det ingav ett stort HOPP. Den lämnar ingen oberörd, samtidigt som den inspirerar till att vilja hjälpa och förändra!"
Marianne Gyllenpistol Amnesty international
 
”Stort tack för ditt deltagande, alla som jag pratat med efter dagen var väldig berörda över din berättelse. Vi fick bra resultat på vår utvärdering.”
Monica Levin Projektledare Premo Skåne Nordost
 
”Salahs berättelser som träffar rak i hjärtat och att han lyckas anpassa budskapet efter bolagets och åhörarnas behov är unikt i sitt slag! Kombinationen av humor och blodigt allvar samtidigt som man får möjlighet till eftertanke, gör att alla borde få en chans att lyssna på Salah! Tack! ”
Deltagare HR chef Stockholm
 
”Du har fått massor av beröm och uppskattning här på kontoret och alla verkar så nöjda med din professionalitet och förmåga att nå publiken med din berättelse! Jag hoppas att det öppnar många dörrar för dig, ditt budskap och ditt perspektiv är något som hela Sverige behöver just nu.”
SKL Elina Saxelin
 
”Jag var på din föreläsning idag. Vill bara säga tack för att du delar med dig av din historia och erfarenheter. Du lämnade mig och många med mig djupt berörda, din föreläsning väckte många tankar, känslor och reflektioner. Känns oerhört viktigt att människor som du får sprida sin historia för att ge andra ökad förståelse för vad det kan innebära att komma hit som flykting. Detta särskilt när vi ser ett samhälle som tyvärr blir mer och mer exkluderande med mycket vi och dom tänk. Kommer bära med mig budskapet om att alla bär med sig sin historia, och kommer jobba ännu hårdare på att ge så mycket jag kan av min tid till att se och höra de ensamkommande barn jag möter i mitt arbete. Så tack! Din historia är viktig och jag önskar att fler människor fick ta del av det du har att säga, kanske egentligen främst människor som inte redan arbetar inom människobehandlande yrken. För att öka förståelsen och riva de fördomar många har mot framförallt ensamkommande barn.”
Deltagare Linn Östergaard
 
”Tack ännu en gång för ditt mod att berätta om dina upplevelser. Det har gett viktig kunskap till oss alla som träffar människor i vårt jobb. Det blir spännande och se vilka diskussioner det kommer att föra med sig.”
Deltagare Örnsköldsviks kommun Eva Zetterlund
 
”Salah är en inspirerande person som ödmjukt delar med sig av sitt liv och sin kunskap på ett mycket trovärdigt sätt.”
Deltagare Kristina Stad
 
”Vi fick följa med på Salah annorlunda resa vilket var mycket intressant och han gav också många konkreta tips om hur han tagit sig fram på ett entusiastiskt och målmedvetet sätt på sin resa och det är precis det vi arbetar med.”
Deltagare Region Skåne
 
”En ofattbar resa mot det omöjliga. Han hjälpte vår personal förstå att det finns en mening med målinriktat arbete och hur viktigt det är att bestämma sig. Salahs gripande men samtidigt humoristiska föreläsning gjorde starkt avtryck hos oss alla på alla plan och gjorde oss medvetna hur viktigt det är att ta vara på dagen, livet, sina målsättningar och sin hälsa. Stort tack till dig Salah!”
Deltagare SKL
 
”Salahs berättelse handlar om att vända motgång till framgång. Föreläsningen var inte bara informativt och underhållande utan mycket inspirerande och tankeväckande.” Deltagare Uppsala”Salahs resa genom livet, hur han kämpat mot svåra motgångar, nått uppsatta delmål på vägen, kämpat sig till och vunnit stora framgångar och samtidigt tagit lärdomar längs resan är en berättelse som alla borde få höra. Denna fantastiska föreläsning som han delade med sig är tänkvärd och inspirerande och rekommenderas starkt till alla, kan inte tänka mig någon som inte skulle uppskatta denna och tänka efter.”
Deltagare HR chef Göteborg
 
”Föreläsningen var väldigt fängslande samtidigt den var mycket inspirerande. Salah fick mig att känna att det som vi tror är omöjligt faktiskt är möjligt.” Deltagare Göteborg
 
"Föreläsningen var en tankeväckande och ett mentalt glädjeskutt – kan du så kan jag. Verkligen Tack!" - Deltagare Region Skåne Vuxen Psykiatri
 
"Fantastiskt! Ett av de bästa föredragen på länge. Intressant ämne, bra kontakt med publiken, humoristiskt och samtidigt seriöst. Tankeväckande, precis som utlovat.” - Deltagare Lanstinget Blekinge
 
"Bra arbetsredskap att ta med, tänkvärt” - Deltagare Lanstinget Malmköping
 
"Din föreläsning var mycket uppskattad, givande och lärorikt. Det var lätt att ta till sig, mycket bra!” - Deltagare Vuxen Trauma Stockholm
 
”Vi satt helt trollbundna av den livsresa som Salah berättade för oss. Genom sitt engagerade, positiva, intressanta och helt öppna sätt att berätta om sitt liv skapade han en stämning som var magisk, helt tyst där alla vi satt med spänning för att få ta del av Salahs liv. Stort TACK!"
Jenny Swärd Enhetschef
 
”Salahs resa genom livet, hur han kämpat mot svåra motgångar, nått uppsatta delmål på vägen, kämpat sig till och vunnit stora framgångar och samtidigt tagit lärdomar längs resan är en berättelse som alla borde få höra. Denna fantastiska föreläsning som han delade med sig är tänkvärd och inspirerande och rekommenderas starkt till alla, kan inte tänka mig någon som inte skulle uppskatta denna och tänka efter.”
Socialtjänsten Farsta SDF Frida B
 
”Salahs föreläsningar är ärliga och personliga och språkligt lätta att lyssna på.”  - (Från föreläsning Finsam Lund)
 
”Bra flyt och tempo och jag hade gärna hört ännu mer.” -  (Från föreläsning Skl)
 
”En gripande, lärorik och fascinerade livshistoria. Det är alltid intressant att del av människors verklighet.” - (Från föreläsning Arbetsförmedling Uppsala)
 
”Tack för att du delar din berättelse, ett utifrån perspektiv är mycket värdefullt. Ger mig en större förståelse för vad som händer i världen.”
(Från föreläsning Landstinget Blekinge)
 
”Gillar din ödmjukhet och dina tips om att räkna leenden” - (Från föreläsning Region Skåne).